(recept
si oblíbilo 141 návštěvníků)
Domaci chleba peceny v troube
Potřebné ingredience
- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet
Postup přípravy
-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme,dame do osatky na 30minut kynout a pote do vyhrate trouby.,na plech bez niceho.
Trouba: s ventilatorem
15 minut - na 230 stupnu
38 minut - na 160 stupnu
Miska s voudou do trouby.
Recept napsan slovy manzela .
Dobrou chut !!!
Pristi peceni nafotim faze receptu.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme,dame do osatky na 30minut kynout a pote do vyhrate trouby.,na plech bez niceho.
Trouba: s ventilatorem
15 minut - na 230 stupnu
38 minut - na 160 stupnu
Miska s voudou do trouby.
Recept napsan slovy manzela .
Dobrou chut !!!
Pristi peceni nafotim faze receptu.
-suroviny
- mouky+kmin+sul do misy, pote pridat kvasek + vodu s octem
-testo pred zpracovanim
- zpracovane testo
- kynuti testa
- vykynute testo dame do osatky jeste dale kynout
-vytvarujeme bochnik dle osatky
- vykynute testo v osatce,pripravene na peceni(na plech bez niceho),nezapomenout na misku s vodou
do trouby
- finale
:-)
-rozkrojit po vychladnuti tak 3-4hodiny
DOBROU CHUT!!!
.
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lucikanass
(upraveno)
7. 3. 2016, 15:40
janula33
(upraveno)
17. 11. 2013, 13:01
Vera N
(upraveno)
17. 11. 2013, 11:39
krhak
(upraveno)
17. 11. 2013, 0:28
pitra
(upraveno)
9. 7. 2013, 18:01
Dobrý den,moc děkuji za info kde koupit ošatku,už se stalo a moc se těším,až si v ní ten chlebíček upeču,díky a hezké léto....
Kovac
(upraveno)
17. 11. 2013, 13:30
@pitra
Petro ,delsi dobu jsem tu nebyla.Ohledne Vasich otazek : chleba jen kyne v osatce . Pote chleba date na plech(bez papiru) a pecete.Ta mouka na chlebu je z te osatky,jak do ni chleba date,tak tam i mouka zustane.
pitra
(upraveno)
9. 7. 2013, 18:49
@pitra
A pečete to i s ošatkou?
pitra
(upraveno)
9. 7. 2013, 18:03
@pitra
Jen ještě,tou moukou ho potřete až po upečení?
ffugaska
(upraveno)
22. 3. 2013, 7:08
Ju dneska du nakoupit, to skouknu glóbus koupím mouky a dám se do dělání chleba
marsib
(upraveno)
5. 3. 2013, 11:45
vypadá opravdu luxusně - určitě vyzkouším Ty zářezy děláte těsně než ho dáváte do trouby?
Kovac
(upraveno)
13. 3. 2013, 18:34
@marsib
Dekujeme.Ano,zarezy delame tesne nez dame chleba do trouby,nejlepsi je ziletka.
nese v lese
(upraveno)
4. 3. 2013, 9:29
Moc děkuji a ještě bych se zeptala, ty mouky co používáte vy, máte z jakého obchodu? Dííííky
Kovac
(upraveno)
4. 3. 2013, 14:44
@nese v lese
Mouky co mame na fotu,jsou koupene v zahranici,ale urcite zitnou mouku....koupite i u vas.
nese v lese
(upraveno)
3. 3. 2013, 15:48
Mohu se prosím zeptat, kde seženu tu ošatku na ten chleba? Nikdy jsem chleba nepekla a bez ní to asi nepůjde a ten váš chlebík vypadá na fotce úúúžasně, takže bych ho chtěla zkusit. Díky za info Marcela
market123
(upraveno)
13. 3. 2013, 18:51
@nese v lese
Kamarád taky peče chleba a dává kynout do skleněné oválné mísy,myslím,že ho v ní i peče a je taky luxusní
Kovac
(upraveno)
3. 3. 2013, 21:35
@nese v lese
Osatku mame na 1kg chleboveho testa,objednat jde napr.zde: http://www.pekarskyraj.cz/osatky_na_kynuti_chleba/ Dekujeme a pekne peceni.
berunka2
(upraveno)
3. 3. 2013, 8:46
je výborný...a to jsem chleba pekla poprvé v životě
Kovac
(upraveno)
3. 3. 2013, 10:20
@berunka2
Parada,tak to jste sikulka .Dekujem
jajda84
(upraveno)
2. 3. 2013, 9:18
Děkuji za info,chlebík je úžasnej akorát mi málo vykynul,ale to se příště určitě zlepší.
Kovac
(upraveno)
3. 3. 2013, 10:19
@jajda84
Jani,urcite priste bude jeste lepsi.Dekujeme
jajda84
(upraveno)
28. 2. 2013, 16:47
Dobrý den,chleba vypadá krásne,už na něj mám zaděláno a budeme jen čekat na výsledek.Jen nemám tu ošatku,můžete mi poradit jak velkou mám koupit?Je jich víc velikostí a nějak se neorientuju.Děkuju
Kovac
(upraveno)
28. 2. 2013, 22:24
@jajda84
Dobry vecer,velikost nasi osatky(viz obrazek) je: 350mmx140mmx70mm,je to na 1kg testa. At se chleb povede .
Žirafka1
(upraveno)
25. 2. 2013, 21:01
Chlebík vypadá luxusně Zrovna mám jeden podobný v troubě a příště vyzkouším Váš recept Zdravím do Anglie
Kovac
(upraveno)
26. 2. 2013, 13:24
@Žirafka1
zdravime do CR.Napiste ,jak chleba dopadl,budeme radi.
Žirafka1
(upraveno)
4. 3. 2013, 17:00
@Kovac
Dobrý den Deniso, včera jsem upekla chlebík podle Vašeho receptu Nádherně voněl a chutnal opravdu jako chleba z obchodu Takže ještě jednou děkuji za recept,určitě zopakuji Mějte se pěkně
Kovac
(upraveno)
4. 3. 2013, 18:40
@Žirafka1
Dobry vecer Martino,tak to jsme moc radi,ze chleba se povedl.U nas 2xtydne je to jak v pekarne,provonime cely barak .Zdravime
LIBARA
(upraveno)
11. 2. 2013, 21:30
Tak jsem ho prubla a nemá chybu .Děkuji za recept....žádná práce a super domácí pochoutka. Kluci to nevydrželi a ještě večer zakrojili . Mám co dělat, abych se na něj nevrhla taky . Ty doporučené 3 hodiny jsme opravdu nevydrželi...snad příště
Kovac
(upraveno)
11. 2. 2013, 22:03
@LIBARA
Dekujeme (ja +manzel) za pochvalu . My v cizine tu jime uz jen nas cesky chleb. I nadale pekne peceni.
trpaslík33
(upraveno)
11. 2. 2013, 14:32
když dám droždí tak už ten kvásek nee? Děkuji
Kovac
(upraveno)
11. 2. 2013, 17:04
@trpaslík33
tento recept je vyzkouseny se susenym drozdim=kvasek (100ml vlazne vody+2cajove lzicky suseneho drozdi+1cajova lzicka cukru krystal)
apasionata
(upraveno)
11. 2. 2013, 14:57
@trpaslík33
kváskem se v tomto případě rozumí toto:100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek ale já osobně když dávám sušené droždí do chleba tak ho dávám rovnou.nepotřebuje to dělat kvásek.
apasionata
(upraveno)
5. 2. 2013, 21:04
krásně popsáno a mě to uhněte pekárna takže mi bezvědomí nehrozí. receptík si ukládám.
mon-cheeris
(upraveno)
5. 2. 2013, 20:41
Chtěla jsem se zeptat,prosím z té ošatky dáte těsto na plech suchý nebo vymazaný plech nebo dáte pačíci papír děkuji
Kovac
(upraveno)
5. 2. 2013, 21:48
@mon-cheeris
Z osatky chleba na suchy plech.
mon-cheeris
(upraveno)
6. 2. 2013, 9:39
@Kovac
děkujiiiii za radu
apasionata
(upraveno)
5. 2. 2013, 21:04
@mon-cheeris
já dávám chleba na pečící papír....
mon-cheeris
(upraveno)
6. 2. 2013, 9:39
@apasionata
děkujiiiii za radu
vavy2
(upraveno)
5. 2. 2013, 16:26
Vypadá famozně a příště vyfoťte, jak vypadá rozkrojený.
Kovac
(upraveno)
5. 2. 2013, 17:02
@vavy2
foto pridano
apasionata
(upraveno)
5. 2. 2013, 13:04
kde je slíbený recept?
Kovac
(upraveno)
5. 2. 2013, 14:47
@apasionata
odpoledne bude
Zmolda
(upraveno)
5. 2. 2013, 13:00
Ten teda je